Megi  

Thursday, February 26, 2009

Yaya cakap, "baru xdpt mkn megi sebulan dh jd jiwang karat.." Abg dah jiwang dari dulu la, skrg ni je karatnye dah bertambah-tambah..

Made in Malaysia



Aku suka makan megi. Kalau aku masak megi, aku tumis bawang dulu. Taruk lada sikit, taruk sayur sikit. Kadang-kadang kalau ada lauk semalam dalam peti ais, aku masukkan sekali. Jadila megi sardin. Memang best.

Selama 3 minggu aku kat New Zealand ni, tak pernah makan megi. Bukannye takde, ada. Megi yang jenama Maggi pun ada. Bila pergi shopping kat supermarket tu, jeling-jeling aje yang termampu..

Bukannye ape, takut tak halal. Mula-mula dulu, tengok-tengok la jugak kalau ada yang perisa sayur, tapi takde. Ada dua perisa je, ayam dengan daging. Waah.. Megi perisa daging. Tak pernah makan, mesti best.

Aku check la, ada tanda halal ke tak. Sedihnye.. takde.. Sejak tu, tiap-tiap kali pegi shopping, jeling-jeling je..

Tapi semalam, aku terasa nak check lagi sekali, takut dulu aku miss. Memang takde tanda halal, tapi aku ternampak benda lain..

"Made in Malaysia"


Damn..

AddThis Social Bookmark Button
Email this post


10 comments: to “ Megi