Megi  

Thursday, February 26, 2009

Yaya cakap, "baru xdpt mkn megi sebulan dh jd jiwang karat.." Abg dah jiwang dari dulu la, skrg ni je karatnye dah bertambah-tambah..

Made in Malaysia



Aku suka makan megi. Kalau aku masak megi, aku tumis bawang dulu. Taruk lada sikit, taruk sayur sikit. Kadang-kadang kalau ada lauk semalam dalam peti ais, aku masukkan sekali. Jadila megi sardin. Memang best.

Selama 3 minggu aku kat New Zealand ni, tak pernah makan megi. Bukannye takde, ada. Megi yang jenama Maggi pun ada. Bila pergi shopping kat supermarket tu, jeling-jeling aje yang termampu..

Bukannye ape, takut tak halal. Mula-mula dulu, tengok-tengok la jugak kalau ada yang perisa sayur, tapi takde. Ada dua perisa je, ayam dengan daging. Waah.. Megi perisa daging. Tak pernah makan, mesti best.

Aku check la, ada tanda halal ke tak. Sedihnye.. takde.. Sejak tu, tiap-tiap kali pegi shopping, jeling-jeling je..

Tapi semalam, aku terasa nak check lagi sekali, takut dulu aku miss. Memang takde tanda halal, tapi aku ternampak benda lain..

"Made in Malaysia"


Damn..

AddThis Social Bookmark Button
Links to this post Email this post


The Protocols  

Monday, February 2, 2009

Hazim mintak aku explain pasal plan2 yahudi (dikenali sebagai "Protocols of Zion"). Alamak Hazim, protokol2 ni panjang berjela2, aku blom habis research lagi. Tapi takpe, instead of explaining apakah dia protokol tu satu persatu, let me explain about its aims and its goal..


Everything, and i mean EVERYTHING, that we are doing today dah pun tertakluk kepada perancangan yahudi sejak dulu2 lagi. Segala2nya. Nampak hidup kita mcm ok je kan? So, ape masalahnye dengan protokol2 zionis ni? Let me explain..

Kita boleh ibaratkan protokol yahudi ni macam wabak yang diorang sebarkan kepada seluruh dunia. Ingat, diorang bukan target Islam je, diorang target seluruh dunia. Ramai orang salah faham tentang perkara ni, mostly sebab the Israel-Palestinian conflict.

So, it's a plague. A disease. Ia akan meresap jauh ke dalam kehidupan kita (seluruh umat manusia). Wabak ni akan berjangkit2 ke seluruh dunia, sampai la satu masa nanti, semua aspek dalam semua sistem yang digunapakai dalam dunia ni, adalah yang telah diperkenalkan oleh yahudi.

Reality check: Ada lagi ke negara yang belum terima globalisasi? Malaysia dulu pun tak terima jugak. Sekarang? Sekarang kita glokal. Haha. Haha. Haha. Dulu2, susah nak dapat citer blue. Sesetengah kedai je ada jual videotape. Tu pun harga dia mahal. Sekarang? Seluruh dunia orang beromen, amek video sendiri. Pastu upload. Kita download free je. Mula2 American Idol. Lepas tu _______ Idol (masukkan mana2 nama negara). Malaysian Idol pun ade. Tapi Malaysia lagi advance. Kita ada Akademi Fantasia. Kita ada One in a Million. Kita ada Raja Lawak.

Untuk peringkat sekarang ni, kita belum terasa sangat lagi, tapi, satu masa nanti, keseluruhan sistem dunia, yang semuanya diperkenalkan oleh yahudi, akan runtuh. Satu-persatu. Dan ini akan membawa malapetaka kepada seluruh dunia.

Reality check sekali lagi: Ok, sekarang ni tengah recession. Kegawatan ekonomi di peringkat dunia. Macam2 masalah timbul. Harga minyak jatuh, tapi harga barang2 lain semua naik (what the hell?) Masalah2 yang sedia ada jadi lagi teruk. Pengangguran, kemiskinan, kebuluran. Dan bermacam2 "an" lagi. Bankrupsi, korupsi, depresi. Dan bermacam2 "si" lagi. Kita tak terasa sangat kat Malaysia, tapi inilah dia masalah dunia. Kenapa? Macam mana ekonomi dunia boleh gawat? Apakah puncanya? Senang je puncanya. Pinjaman bank. Hahahahahaha. Sape tak pernah buat pinjaman bank? Ekonomi dunia runtuh hanya disebabkan oleh pinjaman bank. Now, cuba teka siapakah yang memperkenalkan sistem pinjaman bank ni?

Ok lets recap: Yahudi perkenalkan satu sistem. Sistem tu akan digunapakai oleh seluruh dunia. Kemudian sistem tu akan runtuh. Seluruh dunia sengsara. The problem is, it's not just one system, it's EVERYTHING. Basically, that is the aim of the Zionist protocols. What about the goals?

Apakah dia agenda yahudi? Apakah keuntungan yang diorang dapat setelah seluruh dunia huru-hara? Bukan ke ini jugak akan merugikan diorang? Kenapa diorang nak hancurkan dunia? Sebenarnya, matlamat diorang lebih besar daripada kehancuran dunia. Diorang nak menguasai dunia. Bukan setakat melalui pemikiran macam yang diorang dah capai sekarang, tapi diorang nak menguasai dunia secara total.

Apabila seluruh dunia dah kecoh, dah huru-hara, bila dah tak nampak lagi sebarang harapan untuk dunia ni, waktu itu akan muncul seorang penyelamat dari kalangan orang2 yahudi. Kira macam hero la. Dia ni dikenali sebagai "The King of Jews", dan dia akan memimpin dunia ke arah kesejahteraan. Waktu tu, seluruh dunia akan mengagung2kan dia, dan seluruh dunia akan tunduk pada dia. Dia akan jadi raja kepada seluruh dunia. Ketika itu, dunia akan diperintah oleh satu entiti, di bawah satu pemerintahan. Inilah yang ingin dicapai oleh yahudi melalui protokol2 yahudi, yang mana matlamat akhirnya adalah penguasaan dunia seperti yang dikenali sebagai "New World Order" ataupun "The Totalitarian State".

Ok, setakat ni apa yang aku tulis adalah berdasarkan protokol2 yahudi. Untuk yang seterusnya, adalah hasil daripada buah pemikiran aku sendiri. My own theory.

Macam mana yahudi dari zaman dulu lagi boleh lay out satu pelan jangka panjang yang begitu komprehensif, yang tak mungkin boleh dicapai oleh diorang sendiri, dan tak mungkin dicapai oleh anak, cucu dan cicit diorang jugak?

Pada pendapat aku, kesemua pelan2 ni sebenarnya dirancang oleh sorang aje. Seorang yang terkenal dengan kebijaksanaannya. Dan dia pun dah dikurniakan Allah hidup yang panjang. Dia hidup sejak zaman dulu sampai la ke akhir zaman. Dan Allah pun dah tentukan, dia akan menguasai dunia pada akhir zaman. Masa tu, semua orang yang ikut dia diibaratkan macam hidup dalam syurga, dan siapa2 yang menentang dia diibaratkan macam dalam neraka.

Kalau ape yang aku cakap kat atas tadi mengenai yahudi semuanya salah, kalau protokol2 yahudi tu semuanya hoax seperti yang diclaim oleh wikipedia, aku tetap percaya, kesemua masalah yang dihadapi dunia sekarang ni dan jugak yang akan datang, semuanya berpunca daripada makhluk yang bernama Dajjal. Ini semua perancangan dia untuk menguasai dunia. Yahudi tu hanyalah sebagai alat untuk dia mencapai matlamat. Kalau yahudi jatuh sekalipun, the next power that arise akan menjadi alat kepada Dajjal jugak.


Mengambil kata-kata yang telah diperkenalkan oleh seorang idola bangsa dan menjadi ikutan kanak-kanak zaman sekarang, LU PIKIR LA SENDIRI!!!

AddThis Social Bookmark Button
Links to this post Email this post