Selamat Pengantin Baru Kak Idah!!!  

Monday, December 22, 2008

Click to view pic!
Ijad & Ida
21 Disember 2008

Selamat pengantin baru utk kak idah dan ijad (mak ucu & pak ucu), semoga bahagia ke akhir hayat..

Mlm sblom hari bersanding ni, aisyah buat cukur jambul kat rumah tok alang. Tapi pak long x dtg la aisyah, sbb tertido kat umah. hehe sori ye aisyah, x dpt paklong cukur jambul aisyah..


Click to view pic!Ni gambar mlm sblom mlm aisyah bercukur jambul
Masa ni tgh sibuk bungkus telur pindang...


Masa ari kenduri tu, akim ngan hapis dah pergi dulu, tinggalkan abg sorg2 kat rumah, sbb abg blom mandi lagi. Lepas mandi, abg pun pegi la rumah tok alang, tapi akim ngan apis blom sampai lagi. Mesti pegi mkn dlu tu. Dah tau sgt perangai apis, kalau keluar rumah, ape2 hal mesti pegi mkn dlu, wa imal nak pegi kenduri sekalipun.


Click to view pic!Ni gambar dgn Nabilla
Anak Uncle Bob yang kiut miut piut piut..


Anyway, masa kenduri, abg incas jabatan cuci cawan, akin ngan apis incas jabatan cuci pinggan. Tp diorg tak aci, sbb diorg 2 org, ade org lain tolong pulak tu. Abg terkontang kanting sorg2 basuh cawan. Nasib baik tengah hari ade kawan pais dtg tolong..


Click to view pic!Ni lagi sorang budak cute..
Ira, anak Aunty Ain yang bongsu


Fuh.. masa tengah hari tu ramai giler org, cawan yg nak kena cuci non stop, pastu org dtg mintak cawan bersih pun nonstop.. Dlm pukul 3.00 baru la boleh rilek sket, tetiba lak pais dtg panggil member dia gi basuh pinggan. Pais ckp dia sorg2 je.. Cis, blom ape2 akim ngan apis dah cabut..


Click to view pic!Ni gambar Along ngan Auni
Masa ni dua-dua tengah berlakon konon2 cuci cawan..


Tp best jgk la, walaupun penat, tapi bergotong royong ni best, sbb ramai2 ahli keluarga bekerjasama, dpt berkumpul dan berjumpa..

AddThis Social Bookmark Button
Links to this post Email this post


Komen mengomen...  

Wednesday, December 17, 2008

Yaya ckp, blog ni takleh komen.

Aik? Kenapa takleh komen? Aritu boleh.. So, aku pun check la ape masalahnye, dan dah jumpa pun kat mana.

Aritu ada tukar komen punya setting, and setkan supaya komen punya form di'embbed'kan je kat post tu, so tak payah la nak keluar drpd page semata2 nak post komen. Tapi masalahnye, mungkin setting tu tak compatible kot dgn the current layout, sebab form utk isi komen tu takde pun di'embbed'kan, in fact cuma ada link aje utk post comment. So, naturally, link tu jadi link kosong je la, klik brp banyak kali pun tak jadi ape2 jgk..


Skrg dah boleh komen.

Senang je nak settle masalah ni, tukar balik setting tu kepada 'full page'. Sape2 nak post comment, klik kat "Post a comment" link yg ade at the end of the list of comments of every post...


AddThis Social Bookmark Button
Links to this post Email this post