Selamat Pengantin Baru Kak Idah!!!  

Monday, December 22, 2008

Click to view pic!
Ijad & Ida
21 Disember 2008

Selamat pengantin baru utk kak idah dan ijad (mak ucu & pak ucu), semoga bahagia ke akhir hayat..

Mlm sblom hari bersanding ni, aisyah buat cukur jambul kat rumah tok alang. Tapi pak long x dtg la aisyah, sbb tertido kat umah. hehe sori ye aisyah, x dpt paklong cukur jambul aisyah..


Click to view pic!Ni gambar mlm sblom mlm aisyah bercukur jambul
Masa ni tgh sibuk bungkus telur pindang...


Masa ari kenduri tu, akim ngan hapis dah pergi dulu, tinggalkan abg sorg2 kat rumah, sbb abg blom mandi lagi. Lepas mandi, abg pun pegi la rumah tok alang, tapi akim ngan apis blom sampai lagi. Mesti pegi mkn dlu tu. Dah tau sgt perangai apis, kalau keluar rumah, ape2 hal mesti pegi mkn dlu, wa imal nak pegi kenduri sekalipun.


Click to view pic!Ni gambar dgn Nabilla
Anak Uncle Bob yang kiut miut piut piut..


Anyway, masa kenduri, abg incas jabatan cuci cawan, akin ngan apis incas jabatan cuci pinggan. Tp diorg tak aci, sbb diorg 2 org, ade org lain tolong pulak tu. Abg terkontang kanting sorg2 basuh cawan. Nasib baik tengah hari ade kawan pais dtg tolong..


Click to view pic!Ni lagi sorang budak cute..
Ira, anak Aunty Ain yang bongsu


Fuh.. masa tengah hari tu ramai giler org, cawan yg nak kena cuci non stop, pastu org dtg mintak cawan bersih pun nonstop.. Dlm pukul 3.00 baru la boleh rilek sket, tetiba lak pais dtg panggil member dia gi basuh pinggan. Pais ckp dia sorg2 je.. Cis, blom ape2 akim ngan apis dah cabut..


Click to view pic!Ni gambar Along ngan Auni
Masa ni dua-dua tengah berlakon konon2 cuci cawan..


Tp best jgk la, walaupun penat, tapi bergotong royong ni best, sbb ramai2 ahli keluarga bekerjasama, dpt berkumpul dan berjumpa..

AddThis Social Bookmark Button
Email this post


10 comments: to “ Selamat Pengantin Baru Kak Idah!!!

  • yaya
    December 23, 2008 at 5:21 PM  

    hah!.. dh bleh komen dh..

    kenduri kt umah tok alang bleh tahan penatla.. sbb penat + panas + ramai org = penin penin..

    so dlm kul 3 ptg tu dh cabut balik umah.. ingatkn nk mndi2 pastu g balik tp tetido la plak.. by the time g balik pengantin dh tukar baju.. xsempat nk amik gmbr..

    anyway, yg penting sumenye dh selamat.. alhamdulillah.

    pasni kite kite tgu nasik minyak tuan punye blog plak ek.. bile tu.. tunggu aje la..

  • Johan
    December 24, 2008 at 8:46 PM  

    heheh..

    abg ke? nak mkn nasik minyak abg boleh, nanti abg belajar buat dulu. Tp kalau yaya nak nasik campur minyak, skrg pun boleh. Ckp je nak minyak ape..

    minyak jagung?
    minyak kelapa sawit?
    minyak petrol?
    minyak diesel?
    minyak lintah?
    minyak kuda?
    minyak arnab?
    minyak ikan lumba-lumba?

    Tp kalau yaya nak minyak sensaoil, suruh la apis beli sendiri, abg blom kawin lg..

  • :: [echizen] ::
    December 25, 2008 at 3:37 PM  

    jo..aku pun sama mcm yaya jugak..nak MINYAKsikan perkahwinan ko..sila2 jemput ye...

  • Johan
    January 1, 2009 at 4:46 AM  

    :: [echizen] ::
    hahahaha ko mmg akan menerima jemputan, kalau bkn dari pihak lelaki, pihak perempuan akan jemput.

  • yaya
    January 2, 2009 at 9:00 AM  

    minyak sensaoil!! wuuuuuu...

    nasik minyak org kawen la..

    mase kenduri tu yaya kul 3 dh cabut.. wahkahkahka.. penat&panas gile duk kt dapo potong oren pastu g blakang bungkus nasik. pg tu dh keje angkat mknn g depan..

    bekerjasama!! chaiyokk!!

  • hajime
    January 2, 2009 at 11:33 AM  

    tag!

  • Johan
    January 14, 2009 at 2:24 AM  

    alamak kena tag!

    ...malasnye saye~

  • Anonymous
    March 13, 2009 at 10:26 AM  

    johan.. along dalam gambar yg last ni mcm kenal la.. mcm classmate masa kat ukm.. wife dia nama noraha ke? kl betul keciknya dunia nie :) ~ YATT

  • Leeyo
    March 13, 2009 at 5:29 PM  

    apsal takde gamba akim?

  • Johan
    March 14, 2009 at 2:34 AM  

    Leeyo:
    Dahla dtg lambat, balik awal pulak tu. pastu nak tanye lak asal xde gambar dia. huhu

    Yatt:
    Along tu nama dia Neyzam, wife dia nama Che Ah. Dia dulu blaja civ eng kat ukm. haha mmg btol kot kwn ko yatt.